Pierś kurczaka z piekarnika

Pierś kurczaka z piekarnika
10/10 - (4 votes)

Często słyszę, że pierś kurczaka jest sucha, a ta z piekarnika to już szczególnie.

Oczywiście może tak się zdarzyć, ale nie musi.

Pierś kurczaka posmarowana masłem z przyprawami i odpowiednio upieczona nie ma prawa być sucha!

  • 4 piersi kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • sól

pieczona pierś kurczaka

Pierś kurczaka oczyścić.

Posolić i ułożyć w naczyniu do zapiekania.

Masło rozetrzeć, dodać do niego musztardę i wyciśnięty czosnek oraz lubczyk. Wymieszać.

Maślaną mieszanką posmarować piersi kurczaka.

Cytrynę umyć. Pokroić w plastry. Ułożyć na piersiach kurczaka.

Piec w 180°C przez 30 – 40 minut.

pieczona pierś kurczaka

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



2 thoughts on “Pierś kurczaka z piekarnika”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here