Naleśniki z warzywami

Dawno, dawno temu, a właściwie to nie tak znowu bardzo dawno, w pewnym pięknym miasteczku w przesympatycznej naleśnikarni, po raz pierwszy zjadłam takie naleśniki. I zakochałam się. Przepis nie jest pewnie dokładnie taki jak pierwowzór, ale naleśniki są pyszne.
nadzienie :
- 1 szt ( 270 g )papryki ( u mnie pół żółtej i pół czerwonej )
- 3 szt (300 g ) marchewki
- 2 duże ( 300 g ) cebule
- 200 g śmietany kremówki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, dodać do cebuli, posolić i zostawić na małym ogniu.
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki i dołożyć na patelnię.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, włożyć do reszty warzyw. Zalać śmietaną i dusić kolejne 10 – 15 minut. Lekko przestudzić.
Nakładać porcjami na nalesniki i zawijać.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Zawinięte naleśniki obsmażyć. Przed podaniem posypać słonecznikiem.
Nadzienie można też wykorzystać jako sos do makaronu.
Smacznego !
Gorąco polecam!
Zrobiłam naleśniki z warzywami, bardzo fajny smak. Naprawdę pyszne – wchodzą w moje danie popisowe :-D
Dziękuję!