Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Papryka faszerowana kaszą jaglaną
10/10 - (2 votes)

Dzisiaj kolejna propozycja na proste i bardzo malownicze danie z piekarnika. Połączyłam moje ulubione smaki. Ciekawe czy wam to połączenie przypadnie do gustu?

  • 4 – 5 strąków czerwonej papryki
  • 1 szkl suchej kaszy jaglanej EcoBlik
  • 100 g sera halloumi
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki rodzynek
  • natka pietruszki
  • ostra papryka
  • kumin
  • sól

papryka z kaszą jaglaną

Kaszę jaglaną ugotować. Ser pokroić w kostkę, zostawiając kilka plastrów do położenia na wierzchu. Kaszę wymieszać z przyprawami, serem, rodzynkami, słonecznikiem i posiekaną natką pietruszki.

papryka pieczona z kaszą jaglaną

 

Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Do każdej nałożyć kaszę, przykryć plastrem sera.

Piec w 180 ºC przez 35 – 40 minut.

papryka pieczona z kaszą jaglaną

Smacznego :)

 



15 thoughts on “Papryka faszerowana kaszą jaglaną”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here