Papryka faszerowana kaszą jaglaną
Dzisiaj kolejna propozycja na proste i bardzo malownicze danie z piekarnika. Połączyłam moje ulubione smaki. Ciekawe czy wam to połączenie przypadnie do gustu?
- 4 – 5 strąków czerwonej papryki
- 1 szkl suchej kaszy jaglanej EcoBlik
- 100 g sera halloumi
- 3 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki rodzynek
- natka pietruszki
- ostra papryka
- kumin
- sól
Kaszę jaglaną ugotować. Ser pokroić w kostkę, zostawiając kilka plastrów do położenia na wierzchu. Kaszę wymieszać z przyprawami, serem, rodzynkami, słonecznikiem i posiekaną natką pietruszki.
Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Do każdej nałożyć kaszę, przykryć plastrem sera.
Piec w 180 ºC przez 35 – 40 minut.
Smacznego :)
takie papryczki nadziane to ja baaardzo lubię! :) pożywne, smaczne :)
Przepadam za faszerowaną papryką, a do tego te nadzienie… :)
uwielbiam i kaszę i paprykę – bardzo fajny pomysł na danie. pozdrawiam ciepło!
Bardzo lubię faszerowane warzywa, a paprykę szczególnie! Na obiad będzie idealna :)
Lubię faszerowane warzywa :) Pyszny obiad :)
Papryki faszerowane to miód w gębie!! twoj pomysl na kasze jaglana to strzal w 10-tke .Cudne!!
Mmmm, wygląda pysznie! Od dawna mam już ochotę na taką faszerowaną paprykę więc narobiłaś dużego smaka :)
Uwielbiam faszerowana paprykę:)
Kolejne do zapisania :D
Super ,zrobię,bo kaszę z warzywami uwielbiam .Pięknie podana.
Pysznie i zdrowo, tak lubię :-)
Fajna papryka, lubię faszerowaną.
Smakowite i rozgrzewające danie.
Bardzo fajnie nadziana papryka :) pysznie wyglada….
Pychota pyszna i syta :)