Kotlety mielone z piekarnika

Kotlety mielone z piekarnika
10/10 - (4 votes)

Lubicie kotlety mielone? Wiem, że są trochę niemodne, ale ja od czasu do czasu mam na nie ochotę. I oczywiście wtedy je robię. Tutaj trochę odchudzona wersja z piekarnika.

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki lub szynki
  • cebula
  • jajko
  • sucha kajzerka
  • musztarda
  • olej
  • sól

Kotlety mielone z piekarnika

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Wystudzić.

Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa.Dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić, tak żeby powstała jednolita masa.

Ręce zmoczyć i formować kotlety.

Formę wysmarować lekko tłuszczem i ułożyć na niej kotlety.

Piec w 180ºC do zrumienienia.

Bułkę namoczyć w wodzie. 

Smacznego :)



8 thoughts on “Kotlety mielone z piekarnika”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here