Kotlety mielone

Zwykłe, codzienne, smaczne danie.
Przepis na kotlety mielone każda gospodyni ma swój.
Ja sama robię je na wiele sposobów. Poniżej jeden z nich.
Kotlety
- 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki lub szynki
- 1 jajko
- 1 szt. ( 100 g ) cebula
- 1 łyżka ( 10 g ) oleju
- 1 łyżeczka (10 g ) musztardy dijon
- pół kajzerki
- sól
Cebulę obrać i drobno pokroić. Obsmażyć na oleju.
Bułkę namoczyć w wodzie.
Do mięsa dodać przestudzoną cebulę, odciśniętą lekko kajzerkę, jajko, musztardę i sól. Całość dobrze wyrobić ręką, aż wszystko się połączy. Można oczywiście zrobić to łyżką, ale efekt będzie słabszy. Zmoczyć ręce zimną wodą i formować kotlety.
Można je obtoczyć w bułce tartej, ale ja ją pomijam.
Smażyć w zależności od upodobań na oleju lub na suchej patelni.
Smacznego :)