Klopsiki z piekarnika w trzech odsłonach

Klopsiki z piekarnika w trzech odsłonach
10/10 - (5 votes)

Dzisiaj przepis na malutkie kuleczki z mięsa mielonego.

Fajny sposób na przekąskę.

Super dodatek do obiadu.

Smaczne zaraz po wyjęciu z piekarnika oraz na zimno.

  • 1 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka wieprzowa )
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia
  • kilka pomidorów suszonych
  • 2 – 3 łyżki kaparów

pieczone kolpsiki z mięsa

 

Cebulę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na oleju.

Kajzerkę namoczyć w wodzie.

Mięso wymieszać z przestudzoną cebulą, jajkami, odsączoną kajzerką, musztardą i solą.

Ja wyrabiam masę ręką.

 

pieczone kolpsiki z mięsa

 

Podzielić na 3 części.

Do jednej dodać drobno posiekane pomidory, do drugiej rozdrobnione kapary, a trzecią zostawić bez dodatków.

Naczynie żaroodporne albo blachę posmarować cienką warstwą oleju.

Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać w naczyniu obok siebie. U mnie potrzebne były 2 duże naczynia.

 

pieczone kolpsiki z mięsa

Piec w 200ºC przez 40 minut.

Kiedy zrumienią się od góry, można je przewrócić, żeby były równo upieczone ze wszystkich stron.

pieczone kolpsiki z mięsa

 

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



8 thoughts on “Klopsiki z piekarnika w trzech odsłonach”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here