Klopsiki z piekarnika w trzech odsłonach

Dzisiaj przepis na malutkie kuleczki z mięsa mielonego.
Fajny sposób na przekąskę.
Super dodatek do obiadu.
Smaczne zaraz po wyjęciu z piekarnika oraz na zimno.
- 1 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka wieprzowa )
- 2 jajka
- 1 kajzerka
- 2 cebule
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- olej do smażenia
- kilka pomidorów suszonych
- 2 – 3 łyżki kaparów

Cebulę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na oleju.
Kajzerkę namoczyć w wodzie.
Mięso wymieszać z przestudzoną cebulą, jajkami, odsączoną kajzerką, musztardą i solą.
Ja wyrabiam masę ręką.

Podzielić na 3 części.
Do jednej dodać drobno posiekane pomidory, do drugiej rozdrobnione kapary, a trzecią zostawić bez dodatków.
Naczynie żaroodporne albo blachę posmarować cienką warstwą oleju.
Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać w naczyniu obok siebie. U mnie potrzebne były 2 duże naczynia.

Piec w 200ºC przez 40 minut.
Kiedy zrumienią się od góry, można je przewrócić, żeby były równo upieczone ze wszystkich stron.

Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Świetne klopsiki – na sam widok zrobiłam się głodna :D
Ale fajne klopsiki, wpraszam się na obiad :)
Miło by było :)
Po prostu pycha :)
Pyszne klopsiki, wyglądają apetycznie, spory zapas przygotowałaś :)
Dużo gości miałam, wszystkie zniknęły :)
Lubię klopsiki w sosie koperkowym i takie z piekarnika.
Też lubię klopsiki w sosie. Te były podawane na zimno jako przekąska :)