Klops pieczony z kaparami

Klops to proste i szybkie. Można go podawać na ciepło, ale smaczny jest też na zimno. Może więc być częścią obiadu albo z powodzeniem możecie go wykorzystać jako domową wędlinę. Dodatek kaparów świetnie podkręca smak. Jest z nim mało roboty i jest pyszny, czego można chcieć więcej?
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- mały słoiczek kaparów
- musztarda
- sól
- olej
Cebule obrać, pokroić w kostke i podsmażyć na oleju. Przestudzić.
Kapary odsączyć.
W misce wymieszać wszystkie składniki dokładnie klopsa.
Przełożyć do brytfanki w rozmiarze keksówki.
Piec w 180ºC przez 45 minut.
Smacznego :)
Jak tu smacznie….klopsik, kapary same pyszności.:)
Bardzo lubię kapary i często je gdzieś dorzucam :)
Bardzo fajny pomysł :-) podoba mi się takie danie :-)
Marzenko, dziękuję:)