Klops pieczony z kaparami

Klops pieczony z kaparami

Klops to proste i szybkie. Można go podawać na ciepło, ale smaczny jest też na zimno. Może więc być częścią obiadu albo z powodzeniem możecie go wykorzystać jako domową wędlinę. Dodatek kaparów świetnie podkręca smak. Jest z nim mało roboty i jest pyszny,  czego można chcieć więcej?

klops pieczony z kaparam

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • mały słoiczek kaparów
  • musztarda
  • sól
  • olej

klops pieczony z kaparam

Cebule obrać, pokroić w kostke i podsmażyć na oleju. Przestudzić.

Kapary odsączyć.

W misce wymieszać wszystkie składniki dokładnie klopsa.

Przełożyć do brytfanki w rozmiarze keksówki.

Piec w 180ºC przez 45 minut.

Smacznego :)

Jak oceniasz ten post?


4 thoughts on “Klops pieczony z kaparami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here