Zielone curry

Pyszne, kremowe i pełne smaków. Pięknie pachnące w całym domu. Po prostu curry.
- 500 g piersi z kurczaka
- 100 g groszku cukrowego
- pół małej czerwonej papryki
- puszka mleczka kokosowego
- 2 łyżki zielonej pasy curry (ilość zależy od jej ostrości i tego jak ostre chcemy mieć danie)
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm kawałek imbiru
- pół łyżeczki chilli
- olej
- sól
Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Zdjąć je z patelni.
Czosnek i imbir posiekać jak najdrobniej. Razem z pastą curry i chilli przesmażyć je na oleju. Po dwóch minutach dodać mleczko kokosowe. Wymieszać. Dodać groszek cukrowy, pokrojoną w cienkie paski paprykę i mięso. Jeśli sos będzie za gęsty można go rozrzedzić dolewając bulion lub wodę. Dusić wszystko razem 5 – 10 minut.
Podawać z ryżem.
Smacznego :)