Pieczarki z kremowym serkiem z grilla

Jak już wspomniałam okres wakacyjny w tym roku oznaczał dla mnie nieograniczony dostęp do grilla. Dla mnie mieszkanki bloku jest to sytuacja niecodzienna, grilluję więc wszystko co mi wpadnie w ręce.
Dziś kolejna propozycja.
- 8 dużych kapeluszy pieczarek
- 500 g serka homogenizowanego
- cebula
- pół papryki
- natka pietruszki
- sól
- olej
Ja kupiłam pieczarki przeznaczone do grillowania, były one znacznie większe od tych które widuję zazwyczaj w sklepie. Nie były to same kapelusze, były w nich resztki ogonków.
Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, lekko posolić i poddusić. Wystudzić.
Natkę posiekać.
Do serka dodać warzywa i natkę, jeśli zajdzie potrzeba to jeszcze dosolić. Wymieszać i nakładać porcjami na kapelusze pieczarek.
Powiem wam, że tak mi posmakował ten serek, że żałowałam, że nic mi nie zostało do zjedzenia.
Pieczarki grillować najlepiej na tacce, aż lekko zmiękną.
Polecam. Smaczne i na ciepło i na zimno.
Smacznego :)
mogłabyś napisać, jakiego serka użyłaś?
kiedyś robiłam podobne pieczarki, ale z innym serkiem i mi się on zważył… dlatego chciałabym znać „pewny” serek :-)
Świetna i niezwykle smakowita propozycja. Zapachniało wiosną :)
Pięknie się prezentują i fajny pomysł na grilla ;-)
I nieźle smakują :)
Pieczarki z grilla to najlepsza rzecz na świecie, potrafią przebić wszystko :) Ale z serkiem homo jeszcze nigdy nie jadłam :)
Próbuj, bo są pyszne :)
Uwielbiam pieczarki. Pyszna propozycja :-)
Marzena, dziękuję :)
Bardzo ciekawy pomysł,wyszły super;)
Kamila, miło to czytać :)
Pysznie!
Wpadam do Ciebie…
będzie mi bardzo miło :)
Mmm… Muszą być bardzo pyszne! :)
Są pyszne :)