Kasza manna trochę inaczej

Słodkie śniadanie? Czy może jednak deser? Wybór należy do was. Bez wątpienia warto spróbować, nie będziecie żałowali.
- 1 l mleko
- 6 łyżek ( 120 g ) kaszy mannej
- 4 łyżki ( 50 g ) cukru
- 400 g śmietany kremówki
- miękkie owoce
Mleko podgrzać, wsypać kaszę i gotować, ciągle mieszająć, aż do zgęstnienia. Przykryć i odstawić do wystygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dosypać cukier. Zmniejszyć obroty i dodawać porcjami kaszę, do połączenia.
Owoce można zmiksować, zostawić w całości, lub pokroić w cząstki. U mnie tym razem deser był ze zmiksowanym mango.
W pucharki układać warstwami kaszę i owoce.
Smacznego :)
Super pomysł. Deserek prezentuje się pysznie :-)
Wychodzi bardzo smaczny :)
A ja to cudo zrobiłam nie jako deser tylko pyszne, inne niż zwykle śniadanko. Tym razem z mango, ale na sobotę planuję z malinkami. Polecam!