Kasza manna z truskawkami i nie tylko
Właściwie to już było, ale nie mogłam się powstrzymać i piszę o tym połączeniu kolejny raz. Wszyscy znamy kaszę manną, jedni lubią, inni wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że dzięki temu połączeniu zyska ona nowych wielbicieli.
- 1 l mleka
- 6 łyżek ( 120 g ) kaszy manny
- 4 – 5 łyżki ( 50 – 60 g ) cukru
- 350 – 400 g śmietany kremówki
- truskawki
- płatki migdałów
Część mleka odlać do kubka, resztę podgrzać. Do części zimnego mleka dodać kaszę, dobrze wymieszać i wlać do gorącego mleka. Stale mieszając gotować aż zgęstnieje.
Posypać cukrem i odstawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić. Wymieszać z kaszą. Poprzekładać do mniejszych naczyń. Posypać uprażonymi na suchej patelni, ostudzonymi migdałami.
Smacznego :)
W zimie daję podduszone jabłko. Ten deser jest niesamowity. Bardzo polecam
Pyszne śniadanie!
Zjem je wkrótce.
Genialny pomysł na deser! ;) Zaskakuje mnie, ile cudów można wyczarować z kaszy! Na pewno przetestuję!
Boska kaszka na śniadanie :)
Wygląda pysznie :-) no i te truskaweczki :-)
Jest zaskakująco smaczne, a truskaweczki wiadomo, cały rok na nie czekamy :)
Łatwe do wykonania, pięknie się prezentuje i pewnie jest bardzo smaczne :)
Proste i smaczne, a do tego faktycznie może być ozdobą stołu :)
Wspaniała kasza manna, ja jem ją często na śniadanie, muszę zrobić właśnie z truskawkami teraz :)
Deser mojego dzieciństwa w luksusowym wydaniu :)
I nadal smakuje pysznie :)
Smak dzieciństwa to właśnie kasza manna z truskawkami :)
Smak dzieciństwa bez dwóch zdań, ale chyba powoli staje się niepopularna :(