Placki drożdżowe z mięsem

Macie czasami, tak, że coś byście zjedli, ale sami nie za bardzo wiecie co? Ja często tak miewam. Tak oto powstały placki drożdżowe z mięsem mielonym.
- 3 szkl ( 450 g ) mąki
- 200 ml mleka
- 50 ml wody
- 20 g drożdży
- 2,5 łyżki ( 25 g ) oleju
- 1 łyżka ( 15 g ) cukru
- 1 łyżeczka ( 10 g ) soli
nadzienie :
- 1 kg miesa mielonego ( u mnie szynka )
- puszka pomidorów krojonych bez skóry
- 2 szt ( 250 g ) cebule
- 1 łyżka ( 10 g ) oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka ( 20 g ) musztardy francuskiej
- sól
Składniki ciasta zagnieść i odstawić do wyrośnięcia. Cebulę drobno pokroić i usmażyć z dodatkiem oleju na patelni.Przestudzić. Mięso wymieszać z cebulą, pomidorami i jajkami. Przyprawić musztarda i solą. Wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części ( placki wychodzą duże, więc jeśli chcemy mniejsze porcje spokojnie można ciasto podzielić na 16 porcji ). Każdą rozwałkować cienko. Na 4 plackach ułożyć mięso, nakryć pozostałymi plackami, zakleić brzegi. Piekarnik nagrzać do 250°C i piec w nim placki przez 10 minut.
Smacznego :)