Placki z cukinii

Lubicie placki? Ja bardzo i chociaż te smażone na tłuszczu mają ogromną ilość kalorii, od czasu do czasu nie mogę ich sobie odmówić. Dzisiaj placki z cukinii.
- 800 – 900 g młodej ( małej ) cukinii
- 2 jajka
- mała cebula
- 1 szkl ( 150 g ) mąki z ciecierzycy
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki ( 50 g ) jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli
- olej do smażenia
Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i czosnek obrać i jak najdrobniej pokroić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Smażyć z dwóch stron na oleju.
Mąkę z ciecierzycy można zastąpić mąką pszenną.
Smacznego :)
Słyszałam już o nich tyle dobrego, że chyba nam zafunduję w piątek. Podobno świetne są też marchewkowe. Próbowałaś? ;-)
Nie jadłam, ale myślę, że mogą być smaczne, trzeba będzie zrobić :)