Surówka z młodej kapusty

Już jest. Młoda kapusta, zielona i pyszna. Nie można jednak zwlekać z jedzeniem jej, bo za chwilę zmieni sie w zwykłą, dostępną cały rok białą kapustę, która smakuje zupełnie inaczej. Przez ten krótki okres czasu proponuję więc nie zwlekać, tylko od razu wypróbować ten przepis.
Surówka z młodej kapusty moim zdaniem jest jednym z najlepszych smaków lata i chociaż nie jest wyszukanato warto się z nią zaznajomić, bo jej smak jest super.
- mała główka młodej kapusty
- pół pęczka koperku
- sok z połowy małej cytryny
- 1 łyżka oleju
- sól
Kapustę poszatkować. Lekko posolić. Posypać drobno pokrojonym koperkiem. Skropić sokiem z cytryny, jeśli nie lubicie kwaśnych surówek można zmniejszyć jego ilość. Polać olejem. Wymieszać i gotowe.
Smacznego :)
Wspaniały dodatek do obiadu :)