Ciasto z morelami

Tym razem z targu przytaszczyłam między innymi morele. Trochę nierozsądną ilość, więc trzeba je było przetworzyć. Zostało mi trochę jagód, więc i je dodałam do ciasta. Bardzo malownicze, a przy tym smaczne połączenie.
- 140 g mąki krupczatki
- 120 g masła
- 130 g cukru
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo :
- morele
- jagody
Masło wyjąc z lodówki i zostawić, żeby zmiękło. Dodać do niego cukier i utrzeć na gładką masę. Dodać jajka i wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko połączyć na gładkąmasę.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem, lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy ( u mnie 23 cm x 23 cm ). Na wierzchu ułożyć połówki moreli, skórką do dołu i całość posypać jagodami.
Wstawić do nagrzanego do 180°C i piec 40 minut.
Jeżeli ciasto będzie za mało słodkie (owoce za kwaśne ) można posypać ciasto cukrem pudrem.
Smacznego :)