Figi, ser kozi i ciasto francuskie
Dzisiejszy wpis to pomysł na szybką i smaczną przekąskę.
Do ich przygotowania nie trzeba będzie dużo składników.
Bardzo łatwo ją przygotować.
Dobrze wyglądają na stole i jeszcze lepiej smakują.
- ciasto francuskie
- ser owczy
- figi
- miód
Nie za często korzystam z gotowców, wyjątek robię dla ciasta francuskiego, kiedy szybko chcę przygotować coś smacznego.
Ciasto pokroić na 18 prostokątów.
Na każdym układamy kawałek serka owczego, kawałek figi i polewamy odrobiną miodu.
Dookoła farszu lekko naciąć ciasto, uważając, żeby całkowicie go nie wyciąć.
Piec w 190ºC przez 25 – 30 minut.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
Ale to musi być pyszne :)
Jest bardzo pyszne :)
Mam smaka na zapiekane figi…mniam :)
Ja już też nabrałam smaka ponownie :)
Mała rzecz, a jaka smakowita :)
:)
smakowite i bardzo fotogeniczne;) dodatkowy plus za szybkość wykonania. Zjadłabym;)
Fotogeniczne bardzo, aż się chce robić zdjęcia :)
Uwielbiam ciasto francuskie za miliony możliwości, które daje.
Też bardzo je za to cenię :)
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :)
Mniam …
:)
Coś wspaniałego, już mi smakuje :-)
Cieszy mnie to bardzo :)
świetny pomysł:)
To moje ulubione smaki :)