Figi, ser kozi i ciasto francuskie

Dzisiejszy wpis rozpocznie serie wpisów na szybkie i smaczne przekąski.
Do ich przygotowania nie trzeba będzie dużo składników. Bardzo łatwo je przygotować. Dobrze wyglądają na stole i dobrze smakują.
- ciasto francuskie
- ser owczy
- figi
- miód
Nie za często korzystam z gotowców, wyjątek robię dla ciasta francuskiego, kiedy szybko chcę przygotować coś smacznego :)
Ciasto pokroić na 18 prostokątów. Na każdym układamy kawałki serka owczego, kawałek figi i polewamy miodem.
Dookoła farszu lekko naciąć ciasto, uważając, żeby całkowicie go nie wyciąć.
Piec w 190ºC przez 25 – 30 minut.
Smacznego :)
Ale to musi być pyszne :)
Jest bardzo pyszne :)
Mam smaka na zapiekane figi…mniam :)
Ja już też nabrałam smaka ponownie :)
Mała rzecz, a jaka smakowita :)
:)
smakowite i bardzo fotogeniczne;) dodatkowy plus za szybkość wykonania. Zjadłabym;)
Fotogeniczne bardzo, aż się chce robić zdjęcia :)
Uwielbiam ciasto francuskie za miliony możliwości, które daje.
Też bardzo je za to cenię :)
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :)
Mniam …
:)
Coś wspaniałego, już mi smakuje :-)
Cieszy mnie to bardzo :)
świetny pomysł:)
To moje ulubione smaki :)