Kolejne pesto

Kolejne pesto
10/10 - (3 votes)

Za oknem zielono, więc może i na talerzu też niech będzie na zielono?

Pesto moim zdaniem to pyszny dodatek do wielu dań oraz sposób na szybki smaczny obiad.

Robicie je w domu?

  • pęczek bazylii
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • 0,5 szkl ( 60 g ) orzechów włoskich
  • 0,25 szkl parmezanu
  • 0,25 szkl oliwy
  • sól

domowe pesto z bazylii

Sposób przygotowania jest bardzo prosty. wszystkie składniki wkładamy do malaksera, miksujemy i gotowe.

domowe pesto z bazylii

Tak przygotowane pesto można jeść od razu.  Ale spokojnie można też je przechowywać. W tym celu trzeba pesto przełożyć do słoiczka i zalać oliwą,tak, żeby dokładnie je przykryła. W lodówce może stać kilka dni.

domowe pesto z bazylii

Smacznego :)



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here