Łosoś teriyaki na cukiniowym makaronie
Po tych wszystkich dość kalorycznych daniach pora na coś lekkiego. Dla mnie bardzo letnie danie, które nadaje się na każdą porę roku. W końcu nawet w zimie przyda się trochę słońca.
- filet z łososia
- sos teriyaki
- małe cukinie
- pomidorki koktajlowe
- czosnek
- cebula
- olej
- sól
Ja miałam filet ze skórą, więc zaczęłam od jej zdjęcia. Całość zalałam sosem teriyaki i odstawiłam do lodówki na 2 godziny.
Cukinie pociąć obieraczką do warzyw na cienkie wstążki. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek, lekko posolić i poddusić. Dodać cukinię i pomidorki, wymieszać i poddusić, ale tak, aby nadal były jędrne.
W tym samym czasie na drugiej patelni usmażyć łososia.
Na talerz wyłożyć warzywa, a na górze położyć łososia.
Smacznego :)
Mniam ale bym zjadła :)
:)
Łososia to ja zawsze i wszędzie ;) a na tak zdrowym makaronie tymbardziej…
też lubię bardzo :)
Właśnie jestem w trakcie tworzenia tego dania :-)
Super, a potem poproszę o zdjęcia :)
Piękny, rumiany, aromatyczny i zdrowy :)
Same zalety :)
ale wspaniały łosoś, pyszności!
Pyszny, to prawda :)