Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów

Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów

Czasami wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, które mamy akurat pod ręką, żeby wyczarować niebanalny dodatek do chleba czy warzyw.

Ta pasta powstała właśnie jak większość past zresztą, z potrzeby chwili i ogromnej ochoty na coś bliżej nieokreślonego.

Połączenia uważam za bardzo udane.

Do  pasty tuńczykowo jajecznej będę wracać z przyjemnością.

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 – 6 suszonych pomidorów
  • 3 jajka
  • 1 czubata łyżka jogurtu greckiego
  • sól, płatki chili

Pasta z tuńczyka

Jajka ugotować na twardo.

Ostudzone jajka brać, pokroić na mniejsze części. Dodać do nich odsączonego tuńczyka, pomidory i jogurt, doprawić solą i ew. chili.

Wszystko zmiksować.

Pasta z tuńczyka

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi równiez będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Jak oceniasz ten post?


7 thoughts on “Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.