Pasta z zielonej soczewicy 2

Pasta z zielonej soczewicy 2
9.6/10 - (7 votes)

Dawno nie było żadnej pasty, więc już się poprawiam.

Świetny dodatek do pieczywa.

Bardzo udane połączenie smaków.

Ale ja nie jestem zupełnie obiektywna, ja kocham zieloną soczewicę.

  • 1 szklanka ( 220 g ) suchej zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • ½ puszki mleka kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kuminu
  • ½ łyżeczki chili
  • 1 łyżeczka tandorii masala
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól

pasta z zielonej soczewicy

Soczewicę namoczyć przez godzinę i gotować.

Odsączyć.

Dodać mleko kokosowe, wymieszać i zagrzać.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, dodać przyprawy, wymieszać, dodać cebulę i drobno pokrojony czosnek, wszystko razem podsmażyć.

Do soczewicy dodać cebulę z przyprawami i całość zmiksować.

pasta z zielonej soczewicy

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Domowy Wyrób



1 thought on “Pasta z zielonej soczewicy 2”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here