Bułki pełnoziarniste z pieczarkami

Bułki z pieczarkami świetnie sprawdzą się jako przekąska czy szybki posiłek. Idealnie zmieszczą się w śniadaniówce i można je zjeść nawet w biegu :)
ciasto :
- 2 szkl. ( 280 g ) mąki pełnoziarnistej
- 250 g serka homogenizowanego
- 2 jajka
- 3 łyżki ( 30 g ) oleju
- 20 g drożdży
- pół łyżeczki ( 2 g ) cukru
- 1 łyżeczka ( 10 g ) soli
farsz :
- 500 g pieczarek
- 2 szt. ( 200 g ) cebula
- 1 łyżka ( 10 g ) oleju
- sól, pieprz
Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulę z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić,
Z wyrośniętego ciasta uformować prostokąt. Ułożyć na nim farsz, zostawiając wolny pasek wzdłuż dłuższego boku. Zwinąć w rulon, od strony obłożonej w stronę tego pustego kawałka. Kroić u plastry i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 190°C przez ok. 30 minut.
Smacznego :)