Naan z piekarnika

Kolejny przepis na chlebki naan. Ulubione mojego syna. Ja wolę te z patelni, chociaż i tymi i nie pogardzę.
- 3, 75 szkl. ( 460 g) mąki
- 0,5 szkl. (150 g / 150 ml ) mleka
- 0,5 szkl. (150 ml / 160 g ) jogurtu
- 10 g drożdży
- 2 łyżki (20 g ) oleju
- 2 łyżeczki (15 g ) cukru
- 1 łyżeczka ( 10 g ) soli
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na 16 części. Cienko rozwałkować. Piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C do zrumienienia. Ciasto zagnieść i zostawić do wyrośnięcia. Podzielić na 16 części. Cienko rozwałkować. Piec w 210°C przez 20 minut. Ja wstawiam do piekarnika naraz dwie blachy i żeby były ładnie przyrumienione z dwóch stron przewracam je podczas pieczenia.
Smacznego :)