Pyszne bezglutenowe ciasto migdałowo kokosowe

Ciasto bez glutenu może być pyszne, to wiedzą już pewnie wszyscy.
Prawie wszyscy wiedzą też pewnie, że nie potrzeba do jego upieczenia używać żadnej specjalnej i trudno dostępnej mąki.
Wystarczą migdały, dobrze gdyby były od razu zmielone, ale i z tym można sobie poradzić.
Polecam, nie tylko tym którzy glutenu nie mogą czy też go unikają.
ciasto :
- 180 g mielonych migdałów
- 60 g wiórek kokosowych
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 100 g oleju
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
dodatkowo :
- płatki lub słupki migdałowe
- masło

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Do żółtek dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Ubite białka dodawać partiami delikatnie mieszając.
Formę 24 x 24 cm wysmarować masłem.
Przełożyć do niej ciasto. Wyrównać.
Posypać migdałami.
Piec w 180 º C przez 30 – 35 minut.

Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Idealne do popołudniowej kawusi :-)
O tak :)
Rewelacyjne ciasto. Mam ochotę na kawałeczek :-)
Kuszące ciacho! Częstuję się kawałkiem :). Pozdrawiam serdecznie!
Bezglutenowo też może być smacznie. Przepis do wypróbowania!
Świetna propozycja na zdrowe ciacho!
Uwodzisz i kusisz takim smakołykiem:)
Wygląda pysznie! Na szczęście mi gluten nie dokucza, ale i takim ciachem nie pogardzę :)
Ja chyba jeszcze nie jadłam ciasta bez glutenu, ale podoba mi się ten przepis! Chętnie go wypróbuję :)
bardzo fajny pomysł na ciasto :)
Bardzo fajne ciacho :)
Takie ciacho zrobiłoby furorę u mojego syna :-)
Bardzo apetycznie wygląda to ciacho:)
Przepysznie wyglada
Super ciacho, biorę duży kawałek :-)
Cudne ciacho :D
Widzę Agnieszka, że u Ciebie też już wiosennie i słonecznie :-) Super ciasto!
O,fajne.
wyglada cudownie ,jak ja lubie takie ciacha!! zapisuje musze odgapic :)
Myślę, że nie będziesz żałowała, jest pyszne i proste w wykonaniu :)