Ragout warzywne lepsze niż z Ikea

Jeżeli znajdę się głodna w pobliżu Ikei to zawsze z dużą przyjemnością zjadam tam klopsiki warzywne z kaszą i ragout właśnie.
Zawsze też mam wrażenie, że tego ragout jest stanowczo za mało,
Dlatego tez postanowiłam odtworzyć je w domu. I okazało się to bardzo proste. Nie jest może identyczne, ale zapewniam, że w niczym nie ustępuje temu Ikeowskiemu, a może powiem nieskromnie jest smaczniejsze.
Pasuje prawie do wszystkiego, więc jeśli je zrobicie napiszcie koniecznie z czym je podaliści.
Składniki podaję w przybliżeniu, bez dokładnej wagi, bo w tym wypadku nie ma to większego znaczenia.
1 czerwona papryka
1 cebula
pomidorki koktajlowe
świeże liście szpinaku
olej
sól
Cebulę pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, posolić i zeszklić.
Paprykę pokroić w niedużą kostkę. Dodać ze szpinakiem do zeszklonej cebuli.
Pomidorki jeśli sa wieksze przekroić na połowy i dodać na patelnię do pozostałych warzyw.
Wymieszac i podsmażyć, w razie potrzeby mozna podlać odrobiną wody.
Na koniec w razie potrzeby doprawić solą.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
Fajny pomysł, muszę zrobić.
Też bardzo lubię to danie, z chęcią zrobię je w domu z tego przepisu.