Ragout warzywne lepsze niż z Ikea
Jeżeli znajdę się głodna w pobliżu Ikei to zawsze z dużą przyjemnością zjadam tam klopsiki warzywne z kaszą i ragout właśnie.
Zawsze też mam wrażenie, że tego ragout jest stanowczo za mało,
Dlatego tez postanowiłam odtworzyć je w domu. I okazało się to bardzo proste. Nie jest może identyczne, ale zapewniam, że w niczym nie ustępuje temu Ikeowskiemu,.
Powiem nawet nieskromnie, że moim zdaniem jest smaczniejsze.
Pasuje prawie do wszystkiego, więc jeśli je zrobicie napiszcie koniecznie z czym je podaliści.
Składniki podaję w przybliżeniu, bez dokładnej wagi, bo w tym wypadku nie ma to większego znaczenia.
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- pomidorki koktajlowe
- świeże liście szpinaku
- olej
- sól
Cebulę pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, posolić i zeszklić.
Paprykę pokroić w niedużą kostkę. Dodać ze szpinakiem do zeszklonej cebuli.
Pomidorki jeśli sa wieksze przekroić na połowy i dodać na patelnię do pozostałych warzyw.
Wymieszac i podsmażyć, w razie potrzeby mozna podlać odrobiną wody.
Na koniec w razie potrzeby doprawić solą.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
A ja je robię z pulpecikami warzywnymi z Ikea jest przepysznie
Fajny pomysł, muszę zrobić.
Też bardzo lubię to danie, z chęcią zrobię je w domu z tego przepisu.