Ragout warzywne lepsze niż z Ikea

Ragout warzywne lepsze niż z Ikea

Jeżeli znajdę się głodna w pobliżu Ikei to zawsze z dużą przyjemnością zjadam tam klopsiki warzywne z kaszą i ragout właśnie.

Zawsze też mam wrażenie, że tego ragout jest stanowczo za mało,

Dlatego tez postanowiłam odtworzyć je w domu. I okazało się to bardzo proste. Nie jest może identyczne, ale zapewniam, że w niczym nie ustępuje temu Ikeowskiemu, a może powiem nieskromnie jest smaczniejsze.

Pasuje prawie do wszystkiego, więc jeśli je zrobicie napiszcie koniecznie z czym je podaliści.

Składniki podaję w przybliżeniu, bez dokładnej wagi, bo w tym wypadku nie ma to większego znaczenia.

1 czerwona papryka

1 cebula

pomidorki koktajlowe

świeże liście szpinaku

olej

sól

Ragout warzywne

Cebulę pokroić w drobna kostkę.

Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, posolić i zeszklić.

Paprykę pokroić w niedużą kostkę. Dodać ze szpinakiem do zeszklonej cebuli.

Pomidorki jeśli sa wieksze przekroić na połowy i dodać na patelnię do pozostałych warzyw.

Wymieszac i podsmażyć, w razie potrzeby mozna podlać odrobiną wody.

Na koniec w razie potrzeby doprawić solą.

Ragout warzywne

Smacznego!

 

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Jak oceniasz ten post?


2 thoughts on “Ragout warzywne lepsze niż z Ikea”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here