Pasta z białej fasoli i pieczarek

Pasta z białej fasoli i pieczarek
9.7/10 - (6 votes)

Dzisiaj kolejna pasta.

Tym razem z białej fasoli i pieczarek.

Smaczne smarowidło do chleba.

Doskonale smakuje też z krakersami.

  • 2 szklanki ugotowanej białej fasoli
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 – 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

pasta z białej fasoli i pieczarek

Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, lekko posolić.

Dodać pokrojone pieczarki, usmażyć. Wystudzić.

Do pieczarek dodać fasolę, pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, doprawić wg uznania solą, pieprzem i całość zmiksować.

pasta z białej fasoli i pieczarek

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi równiez będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



26 thoughts on “Pasta z białej fasoli i pieczarek”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here