Pudding kokosowy z chia
Nasiona chia kupiłam jakiś czas temu.Coś tam z nimi zrobiłam i tak sobie leżały. I wczoraj wpadł mi w oko ten przepis .
Powiem wam tylko tyle : nie jest to na pewno ostatnia przygoda z tymi nasionami.
Są niesamowite, a do tego mają super moce.
- 400 g mleka kokosowego
- 100 g mleka*
- 4 łyżki ( 40 g ) nasion chia
- 2 łyżki ( 30 g ) syropu klonowegp
- 10 łyżek ( 200 g ) jagód
Mleka, nasiona chia i syrop klonowy wymieszać, ja zrobiłam to rózgą do ubijania, wstawić na kilka godzin do lodówki. Ja wstawiłam na całą noc.
Rano dodać jagody, podzielićpod na porcje i jeść.
Smacznego :)
* mleko może być roślinne
Dla mnie pycha!!! Drugi raz zrobiłam dziś ten deser i rodzinka się zajadała. Dodałam trochę mniej mleka kokosowego niż podano w przepisie – był przez to bardziej gęsty – ja taki wolę… Polecam – prosty deser a bardzo efektowny!!!
Też bardzo lubię. Proporcje wiadomo,najlepiej sobie dobrać swoje. Ostatnio robiłam pudding czekoladowy, chyba tez wstawię na blog.