Sałatka ziemniaczana

To jest bardzo prosta sałatka, którą często robię kiedy zostanie mi z obiadu trochę ziemniaków.
Bardzo ją lubimy i czasami pojawia się na stole z o wiele bardziej wystawnymi daniami.
Polecam, bo chociaż przygotowanie jej nie wymaga za wiele pracy, a składniki mogą nie zachęcać, to jest to bardzo smaczna sałatka ziemniaczana.
Pora można zastąpić czerwona cebulą.
- ok. 1 kg ziemniaków- pieczonych lub gotowanych
- 3 jajka ugotowane na twardo
- jasno zielona część pora 10 – 15 cm
- 1 – 2 łyżki majonezu
- 1 – 2 łyżki jogurtu
- sól

Ziemniaki pokroić w kostkę o ścianie ok. 3 x 3 cm.
Jajka obrać i pokroić w kostkę.
Pora przekroić na pół i pokroić w cienkie paski.
Całość posolić.
Jogurt wymieszać z majonezem w proporcjach 1:1.
Dodać do sałatki i wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
Można dodać jeszcze pokrojony w kostkę kiszony ogórek.
Dla mnie jednak ta sałatka ziemniaczana najlepsza jest w podstawowej wersji.

Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Bardzo apetyczna sałatka :)
Na pewno pysznie smakuje, myślę, że świetnie skomponowałaby się ze śledziem, z przyjemnością tak bym zjadła :D
Pozdrawiam ciepło, Agness :)