Sałatka z brązowego ryżu z serkiem kozim

Czasami mam ochotę na coś, ale sama nie wiem na co.
Robię wtedy przegląd szafek i lodówki, a w mojej głowie pojawia się jakiś pomysł.
I tak powstałą sałatka z brązowego ryżu z kozim serkiem, na którą przepisem chcę się z wami podzielić.
To sałatka, która z powodzeniem może być podana na imprezie jak i zabrana do pracy jako lunch.
- 1 szklanka (200 g) brązowego ryżu
- 350 g ugotowanej ciecierzycy
- 100 g serka koziego
- 5 łyżek (60 g) suszonej żurawiny
- 1 szt. (40 g) szalotka
- natka pietruszki
Ryż ugotować. Przestudzić.
Szalotkę i natkę pietruszki drobno posiekać.
Ryż, ciecierzycę, szalotkę, natkę i żurawinę oraz pokruszony ser wymieszać.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.


Bajeczna sałatka! Wszystko co najlepsze – dla mnie idealna :)