Sałatka z brązowego ryżu z serkiem kozim

Czasami mam ochotę na coś, ale sama nie wiem na co. Robię wtedy przegląd szafek i lodówki, a w mojej głowie pojawia się jakiś pomysł.
I tak powstałą sałatka sałatka z brązowgo ryżu z kozim serkiem, na którą przepisam chcę się z wami podzielić.
To sałatka, która z powodzeniem może być podana na imprezie jak i zabrana do pracy jako lunch.
- 1 szkl. (200 g) brązowego ryżu
- 350 g ugotowanej ciecierzycy
- 100 g serka koziego
- 5 łyżek (60 g) suszonej żurawiny
- 1 szt. (40 g) szalotka
- natka pietruszki
1. Ciecierzycę namoczyć, najlepiej zostawić ją zalaną dużą ilością wody na noc i ugotować następnego dnia. Ponieważ proces gotowania ciecierzycy jest długotrwały, ja zazwyczaj gotuję ją w większej ilości i mniejsze porcje mrożę. Można też użyć do niej ciecierzycy z puszki po wcześniejszym jej przepłukaniu.
2. Ryż ugotować.
3. Szalotkę i natkę pietruszki drobno posiekać.
4. Wszystkie składniki wymieszać.
Smacznego :)
Bajeczna sałatka! Wszystko co najlepsze – dla mnie idealna :)