Tartaletki z jarmużem

Kruche ciasto z dodatkiem jarmużu i sera.
ciasto :
- 250 g mąki
- 125 g masła
- 1 jajko
- 1 żółtko
- sól
farsz :
- 1 duża ( 170 g ) cebula
- 0,5 pęczeka ( 150 g ) jarmużu
- 1 łyżka oleju
- 300 g koziego sera
Zagnieść kruche ciasto. Wylepić nim 6 foremek do tartaletek. Schłodzić w lodówce.
Po godzinie podpiec ciasto w piekarniku w temperaturze 180ºC przez 15 – 20 minut.
Cebulę drobno pokroić i obsmażyć na oleju. Dodać porwane na małe kawałki liście jarmużu. Poddusić. Posolić.
Tartaletki napełnić jarmużem z cebulą. Na wierzch kłaść kozi ser. Robiłam w dwóch wersjach z pokruszoną roladą z serakoziego i z plastrami dojrzewającej rolady serowej. Obie wersje bardzo smaczne.
Smacznego :)