Waniliowe muffiny z czekoladą

Kiedy za oknem pada śnieg, przyjemnie jest sięgnąć po kubek ciepłej kawy czy herbaty i zjeść do niego pyszną, niedawno wyjętą z pieca babeczkę. Dodatkowym atutem muffin jest łatwość ich przygotowania.
Potrafi je samodzielnie zrobić moja ośmiolatka.
- 2 szkl ( 300 g ) mąki
- 0,50 szkl ( 140 g ) cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 0,5 szkl ( 125 ml ) oleju
- 0,5 szkl jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 100 g czekolady
Mokre składniki wymieszać, na wierzch wysypać suche składniki. Wymieszać. Ja miałam dropsy czekoladowe, w przypadku czekolady w tabliczce trzeba ją po prostu pokroić na małe kawałki.
Forme do muffinek wypełnić papilotkami, wyłożyć do nich ciasto.
Piec w 180ºC przez 35 minut.
Smacznego :)
super mufifnki w sam raz do kawki :)
O tak, do kawki idealne :)
Pyszne połączenie smaków :) bardzo apetyczne ciacha, pozdrawiam
Małgosiu, dziękują i tez pozdrawiam :)
Trzy słówka które brzmią jak miód na me uszy: wanilia, muffiny, czekolada! ;)
mogę jedną ?:)
Uwielbiam muffinki :-)
waniliowe muffinki są pyszne. i ta czekolada… <3
Dawno nie robiłam muffinków, ale teraz czas się przymierzyć do pierników. Junior już nie może się doczekać.
Muszą być pyszne… Przydałyby się takie do popołudniowej kawki :)
Kocham takie muffinki! https://jaglusia.wordpress.com/
Idealnie puszyste!
Biorę do kawy…
Wyglądają pysznie Agnieszko :-)