Cytrusowe babeczki z migdałami
Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a macie mało czasu to proponuję zrobić te babeczki. Mają dość wyraźny cytrusowy smak, a migdały przyjemnie chrupią.
- 2 szkl mąki
- 1 szkl cukru trzcinowego
- 200 g serka homogenizowanego
- 0,5 szkl oleju
- 1 jajko
- 3 łyżki soku z cytryny
- 100 g posiekanych migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka otarta z połowy pomarańczy
- skórka otarta z 1 cytryny
- szczypta soli
dodatkowo :
- płatki migdałów
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Ciasto będzie dość gęste, ale takie ma być. Do formy na muffiny włożyć papilotki i napełnić je ciastem. Na wierchu posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, lekko je wgnieść w ciasto.
Piec w 180 º C przez 30 minut.
Smacznego :)
Wspaniałe babeczki :-) porywam jedną :-)
Fajne babeczki :) Bardzo lubię cytrusowe wypieki :)
Pozdrawiam,
babeczki z migdałami – pycha!
Pyszne !! Dla mnie bomba!!
Skrywam w sobie miłość do cytrusowych wypieków :) Pychotka
Muszą być pyszne!
Chętnie bym zjadła taką do kawy.
Dawno nie popełniłam żadnych babeczek, muszę chyba do tego wrócić, bo kiedyś piekłam je bez opamiętania.
Takie cytrusowe babeczki mogę jeść codziennie :)
Pyszne, aromatyczne babeczki :)
Babeczki mogę jeść i jeść a jeszcze takie aromatyczne :)
Zjadłbym wszystkie :D
Babeczki nigdy mi się nie znudzą! Lubię te urocze słodkości w każdym wydaniu :)