Pieczona młoda marchewka
Dla wszystkich tych który lubią marchewkę, chociaż oczywiście nie tylko dla nich. Prosty pomysł na pieczona marchewkę. Młoda wygląda świetnie i jest pyszna.
- 2 pęczki młodej marchewki
- 0,25 szkl oleju
- 3 łyżki parmezanu
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka czosnku suszonego
- sól
Marchewki oczyścić.
W woreczku foliowym, najlepiej takim do mrożenia wymieszać pozostałe składniki i włożyć do nich marchewki. Wymieszać tak, żeby mieszanina dokładnie pokryła warzywa.
Piec w 180 º C przez 35 – 50 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości marchewek.
Upieczone marchewki można posypać natką, ale nie jest to konieczne.
Smacznego :)
Fajna przekąska :)
Uwielbiam!
Nie mogę się doczekać, kiedy już będzie taka z pola…
Nigdy nie jadłam marchewek w tej formie. Myślę, że świetny pomysł, nawet a może zwłaszcza dla dzieci ;)
Świetne, proste i apetyczne danie :)
Wspaniała. Jak ja lubię tak pieczone warzywka :-)
Uwielbiam marchewkę i dodaję ją prawię do wszystkiego, a pieczona jest taka pyszna :)
Muszę koniecznie takie sobie zrobić :)
Jaka piękna! :)
Cudowna, zdrowa i bardzo smakowita marchewka :) Wygląda niezwykle apetycznie :D
OO, znów coś mi tu smakowitego pokazujesz
Uwielbiam pieczoną marchew , w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam
Marchewka pieczona ma jak dla mnie niepowtarzalny smak <3
Ale bym zjadła.. niesamowicie pysznie wygląda!
Na pewno była super słodka!
akurat dzisiaj piekę marcheweczki, taką mam ochotę, patrzę na durszlaku a tu Twój wpis, super! :)