Racuchy z jabłkiem

Na targu pojawiły się papierówki. Mam do nich słabość. Więc kupiłam, nie zastaniawiajac się co z nich zrobię.
Jabłka zniknęły by z parapetu tak czy inaczej, bo w domu mam jednego papierówkowego potwora.
Jednak na prośbę :
„Mamo zrobisz coś z jabłkami? ”
Zrobiłam więc na racuchy z jabłkami.
I to był świetny pomysł.
Przepis na czasie, bo doskonale wpisuje się w akcje ” jedz jabłka” !
ciasto :
- 2 szkl ( 300 g ) mąki
- 0,5 szkl ( 100 g ) cukru
- 3 jajka
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jabłka
- olej do smażenia
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiemdo pieczenia.
Jabłka obać, wydrążyć środek,żeby pozdbyć się ogryzka, kroić w plastry.
Krążki jabłek zanużyć w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Racuchy można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi równiez będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
Takie jak u mamy. Wspaniały smak dzieciństwa.