Gofry drożdżowe
Obiecałam dzieciakom gofry na śniadanie, więc nie miałam wyboru. Tym razem dodałam drożdże. Wyszły pyszne :)
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 80 g miękkiego masła
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 10 g drożdży
- szczypta soli
Wszystkie składniki ciasta zmiksować razem i odstawić na 30 minut do podrośnięcia.
Dobrze rozgrzać gofrownicę i partiami wkładać do niej gofry. Piec do zrumienienia.
Lekko przestudzić na kratce.
Podawać z tym co lubicie.
Smacznego :)
Wyglądają doskonale!
Śniadanie idealne, nie tylko dla dzieci.
Pozdrawiam Cię.
Nie dla dzieci, to jak coś zostanie,a że u mnie aż 3 to czasem jest ciężko się załapać :)
Uwielbiam gofry, dawno nie jadłam i chyba czas je zrobić :)
My też jadamy falami. Czasami długo wcale, a potem kilka razy pod rząd :)
Ale smakowite:)
Chrupiące :)
Wspaniałe :-) z chęcią bym zjadła. Moja gofrownica padła jakiś czas temu i jeszcze sobie nie kupiłam nowej :-)