Marchewka z piekarnika
Bardzo lubię pieczoną marchewkę. Tu w jednej z moich ulubionych wersji:
- marchewka
- olej
- syrop klonowy
- kumin
- sól
- świeża kolendra lub natka pietruszki
Marchewkę obrać i pokroić .Kształt jest bez znaczenia, a od wielkości zależy czas pieczenia. Młode marchewki ( a to już za chwilę ) można piec w całości.
Przygotowaną marchew włożyć do naczynia w którym będziemy ją piec. Posypać kuminem i solą, skropić olejem i syropem klonowym. Wymieszać.
Piec w 180 º C przez 40 – 50 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką lub kolendrą.
Smacznego :)
Marchewkę uwielbiam pod każdą postacią :)
mniam! ten aromatyczny zestaw przypraw musi tylko podkreślać jej smak :)
Pyszna.. ja robię czasem w połączeniu z batatami :-)
Cudownie się prezentuje :D
Dziękuję :)