Sałatka z kaszy jęczmiennej

Kasza jęczmienna jest pyszna. Do tej pory najczęściej lądowała na moim talerzu jako dodatek do obiadu. Jednak ostatnio wpadłam na pomysł wykorzystania jej w sałatce. Po dodaniu kilku letnich składników, powstało smaczne, sycące i idealne na letnie dni danie.
- 3/4 szkl. (150 g ) kaszy jęczmiennej wiejskiej (440 g po ugotowaniu)
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 3 szt. ( 200 g ) ogórki małosolne
- 2 szt. ( 100 g ) ogórki gruntowe
- 100 g sera typu camembert
- 3 garści (50 g ) rukoli
Kaszę ugotować. Pomidorki przekroić na pół. Ogórki pokroić w plasterki lub kostkę. Ser też pokroić, z moim było prosto, był dość zwarty i wychodziły ładne cząstki. Dołożyć rukolę i wymieszać.
Smacznego :)