Fasolka szparagowa trochę inaczej
Krótki urlop szybko się skończył. Jakoś trudno mi się ostatnio zabrać za gotowanie. Tak więc i dzisiaj coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść na ciepło i na zimno. Wegetarianie spokojnie mogą pominąć boczek i tak będzie pysznie.
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 1 duża cebula
- 100 g boczku pokrojonego w kostkę
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 -3 łyżki sezamu
- olej
Fasolkę oczyścić i pokroić na mniejsze kawalki. I ugotować w osolonej wodzie.
Cebule pokroić w pióra, usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem boczku. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i uprażony sezam, odcedzoną fasolkę. Wymieszać i gotowe.
Smacznego :)
Fajny pomysł na fasolkę. Oświadczam publicznie – kradnę, a co mi tam :)
Uwielbiam fasolkę i to bardzo. Ciekawe zestawienie :-)
Pycha ,u mnie można kupić tylko zieloną ,a to nie to samo.
Boczek chętnie zastąpię dobrą oliwą albo masłem.
Lubię bardzo fasolkę.
Bardzo smakowite połączenie, lubię fasolkę w innych odsłonach niż ta z bułeczką :)
…z boczkiem to nawet sycące ;)
O tak…już jestem głodna, fasolka i sezam cudowności.
Faktycznie smaczne połaczenie :)