Fasolka szparagowa trochę inaczej

Fasolka szparagowa trochę inaczej
10/10 - (2 votes)

Krótki urlop szybko się skończył. Jakoś trudno mi się ostatnio zabrać za gotowanie. Tak więc i dzisiaj coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść na ciepło i na zimno. Wegetarianie spokojnie mogą pominąć boczek i tak będzie pysznie.

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 1 duża cebula
  • 100 g boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 -3 łyżki sezamu
  • olej

fasolka szparagowa troche inaczej

Fasolkę oczyścić i pokroić na mniejsze kawalki. I ugotować w osolonej wodzie.

Cebule pokroić w pióra, usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem boczku. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i uprażony sezam, odcedzoną fasolkę. Wymieszać i gotowe.

fasolka szparagowa troche inaczej

Smacznego :)

 



7 thoughts on “Fasolka szparagowa trochę inaczej”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here