Racuchy drożdżowe – idealne !
Moim skromnym zdaniem tak właśnie powinny smakować i wyglądać racuchy drożdżowe. Są łatwe w wykonaniu i nawet jeśli boicie się drożdży, a wiem, że niektórzy tak mają, to te warto spróbować i pokonać ten lęk. Efekt was zadowoli, a wy będziecie mogli zjeść pyszne śniadanie.
- 2 szkl ( 320 g ) mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 szkl ( 250 ml ) mleka
- 50 g masła
- 20 g drożdży
- 2 łyżki cukru
dodatkowo :
- olej do smażenia
- cukier puder lub inne dodatki
Masło rozpuścić i lekko przestudzić.
Drożdże rozetrzeć z cukrem, łyżką mleka i mąki. Zostawić na 10 minut, żeby zaczęły pracować.
Dodać pozostałe składniki całość wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem.
Smaczne i na ciepło i po wystygnięciu.
Smacznego :)
Uwielbiam racuchy i nigdy nie odmówię :-) Pychotki :-)
Też lubię i z przyjemnością zawsze robię :)
Wygladają pysznie! Racuchy to smak dzieciństwa :)
Jak ja dawno takich nie robiłam… chyba jutro zrobię korzystając z faktu, że jestem w domu z moim choruszkiem.
Ale cudne:)
Wyglądają pysznie! Takie „puchate” :)
Ale pulchniutkie te racuchy! Nie odmówiłabym takiego śniadania :-).
Piękne! Takie wyrośnięte :))) Aż się chce od razu je zjeść :)
Skusiłabym się na taki poczęstunek :)
Wyglądają tak puchato! Mniam :)
Ależ pulchne! :>
Bardzo smakowite, jak puchate poduszeczki, mniam :)
Pozdrawiam,
M
Uwielbiam takie racuchy :-)
Ależ one mięciutko wyglądają!
Jakie wyrośnięte – świetne!!! :)
To ja poproszę dwa :)
Uwielbiam ,właśnie takie,puchate.
Jak ja je uwielbiam :)
Pychotka :)
Piękne ,puchate grubaski!!
Bajeczne i niezwykle smakowite racuszki :)