Schab tradycyjnie pieczony

Schab tradycyjnie pieczony
10/10 - (3 votes)

Kiedy nie mamy już ochoty na kupne wędliny, można w prosty sposób przygotować pyszny, aromatyczny schab.

Tutaj w najprostszej wersji, ale oczywiście możecie go doprawic w dowolny sposób.

Wasze ulubione przyprawy świetnie się tu sprawdzą.

  • ok. 1 kg mięsa
  • kilka ząbków czosnku
  • majeranek
  • sól

schab pieczony

Mięso umyć i oczyścić z błon.

Czosnek obrać i pokroić w słupki.

Schab naciąć wąskim czubkiem noża i wypełnić powstałe dziury czosnkiem.

Natrzeć solą i majerankiem, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.

Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać lub przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć.

Tak przygotowany schab włożyć do piekarnika nagrzanego do 200ºC na godzinę.

Mięso można jeść na ciepło,a do chleba wykorzystać to co zostanie. Jeśli coś zostanie.

schab pieczony

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi równiez będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



3 thoughts on “Schab tradycyjnie pieczony”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here