Szaszłyki drobiowe z grilla
I żeby nie było, mięso tez lądowało na naszym grillu. Dzisiaj szaszłyki drobiowe. W dwóch wersjach, bo moje dzieci niestety warzywa na szaszłyku kolą w ząbki, szczególnie zła jest cebula.
- 0,5 kg pierś kurczaka
- duża papryka
- 2 – 3 małe cebule
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- olej
Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w ósemki, dobrze, żeby nie była za duża.
Olej wymieszać z papryką i solą czosnkową, dołożyć do niego mięso i cebulę i dobrze wymieszać. i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Jeżeli używacie patyczków drewnianych lub bambusowych, to dobrze jest wcześniej je namoczyć, wystarczy włożyć do wysokiej szklanki z woda i zostawić na jakiś czas, nie muszą być całe zanurzone. Ja te na zdjęciach niestety za późno namoczyłam i nie były dobrze namoczone,a właściwie, to one były tylko włożone na chwilę do wody.
Na patyk nadziewać naprzemiennie cebulę, mięso i paprykę. I grillować.
Smacznego :)
mnie cebula nie kłuje, więc dla mnie z warzywami:) Pysznie wyglądają!
Zdjecei z Córeczką możesz wysłąć na wystawe foto!
Piękne!
Dziękuję, miło to czytać, zwłaszcza, że to Ty pisałaś, bardzo cenię jak wiesz Twoje zdjęcia :)
Idealne dla mnie. Pyszna wyżerka.
Też bardzo lubię :)
Uwielbiam takie pyszności :)
:)
Moje ulubione szaszłyki :-)
Moje w sumie też :)
A jak Panna wcina te pyszności :)
Czasami coś wcina :)
Uwielbiam takie szaszłyki ;)
Dużo nas :)
Smacznego dla ślicznej dziewczynki :)
Dziękujemy :)