Pieczona czerwona kapusta

Zimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam waszej uwadze kapustę.
Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań.
Dzisiaj przedstawiam wam bardzo proste do przygotowania danie z czerwonej kapusty.
Pieczona z serem pleśniowym może stanowić samodzielne danie lub część większego posiłku.
Zaskakująco smaczna i bardzo prosta w wykonaniu.
- mała główka czerwonej kapusty
- niebieski ser pleśniowy ( wasz ulubiony )
- sos ze zredukowanego octu balsamicznego
Z kapusty zdjąć zewnętrzne liście.
Oczyszczoną główkę pokroić na 1 – 1,5 cm plastry.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posypać serem ( jeśli macie ser w kostce możecie kłaść całe plastry ).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC.
Piec 30 – 40 minut, aż kapusta zmięknie.
Po wyjęciu z piekarnika polać sosem balsamicznym i jeść ze smakiem.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
Nigdy bym nie pomyślał,że coś tak prostego może być takie smaczne.
Bardzo szybko się robi, a jejst efekt wow.
Proste i zaskakująco dobre.
Piekłam kiedyś włoską, ale bez dodatków, tylko skropioną olejem. Ta wygląda przepysznie!
Bardzo pomysłowe!
Super wygląda, takiej kapusty jeszcze nie jadłam. Muszę zrobić, koniecznie:)
ciekawy pomysł :)
Nie jadłam, nie widziałam, ale pomysł świetny!
Świetny pomysł na szybkie danie. Muszę spróbować, bo przepisów z dodatkiem kapusty nigdy dosyć.
Ciekawy pomysł na kapuchę:)
z ręką na sercu 1szy raz spotykam się z taką propozycją podania kapusty!
Ale kurczę, wygląda tak kusząco :)
Świetny pomysł! Jeszcze tak podanej kapusty nie widziałam :)
Ale orginalny pomysł! Super
Genialny pomysł! Tak przygotowanej kapusty jeszcze nie jadłam! Podoba mi się <3
Bardzo ciekawe danie, jestem pewna, że będzie mi smakowało :-)
Wspaniały pomysł :) Nie jadłam jeszcze kapusty w takim wydaniu :)
super. nigdy tak nie robiłam, a myślę, że by mi smakowało <3
Super pomysł, bardzo podoba mi się kapusta w takiej formie :)
Świetny pomysł! :) Z serkiem to musiała być pycha! :)
Fajna taka kapucha ;)
To mnie zaintrygowałaś tym daniem! :)
Genialny przepis, musze wyprobowac :-)
Proste, a jednocześnie ciekawe danie :)
Lubie kapustę i to bardzo. Smakowicie wygląda :-)
Coś dla mnie. Za warzywa dam się pokroić. Uwielbiam :) Mam przyjemność zaprosić Ciebie na konkurs, no mojego bloga. Jak znajdziesz chwilkę, to wpadnij. Jest smacznie :)
Nigdy nie słyszałam o pieczeniu kapusty w ten sposób, jestem ciekawa jak smakuje ;)
Podoba mi się ,bo uwielbiam kapustne.
Noooo, tego to jeszcze nie jadlam… Zjem :-D