Pieczona czerwona kapusta
Zimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako osobne danie lub jako część większego posiłku. Zaskakująco smaczna i bardzo prosta w wykonaniu.
- mała główka czerwonej kapusty
- niebieski ser pleśniowy ( wasz ulubiony )
- sos ze zredukowanego balsamico
Z kapusty zdjąć zewnętrzne liście. I pokroić w 1 – 1,5 cm plastry. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać serem ( jeśli macie ser w kostce możecie kłaść całe plastry ).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec 30 – 40 minut, aż kaputa zmięknie.
Polać sosem balsamicznym i jeść ze smakiem.
Smacznego :)
Nigdy bym nie pomyślał,że coś tak prostego może być takie smaczne.
Bardzo szybko się robi, a jejst efekt wow.
Proste i zaskakująco dobre.
Piekłam kiedyś włoską, ale bez dodatków, tylko skropioną olejem. Ta wygląda przepysznie!
Bardzo pomysłowe!
Super wygląda, takiej kapusty jeszcze nie jadłam. Muszę zrobić, koniecznie:)
ciekawy pomysł :)
Nie jadłam, nie widziałam, ale pomysł świetny!
Świetny pomysł na szybkie danie. Muszę spróbować, bo przepisów z dodatkiem kapusty nigdy dosyć.
Ciekawy pomysł na kapuchę:)
z ręką na sercu 1szy raz spotykam się z taką propozycją podania kapusty!
Ale kurczę, wygląda tak kusząco :)
Świetny pomysł! Jeszcze tak podanej kapusty nie widziałam :)
Ale orginalny pomysł! Super
Genialny pomysł! Tak przygotowanej kapusty jeszcze nie jadłam! Podoba mi się <3
Bardzo ciekawe danie, jestem pewna, że będzie mi smakowało :-)
Wspaniały pomysł :) Nie jadłam jeszcze kapusty w takim wydaniu :)
super. nigdy tak nie robiłam, a myślę, że by mi smakowało <3
Super pomysł, bardzo podoba mi się kapusta w takiej formie :)
Świetny pomysł! :) Z serkiem to musiała być pycha! :)
Fajna taka kapucha ;)
To mnie zaintrygowałaś tym daniem! :)
Genialny przepis, musze wyprobowac :-)
Proste, a jednocześnie ciekawe danie :)
Lubie kapustę i to bardzo. Smakowicie wygląda :-)
Coś dla mnie. Za warzywa dam się pokroić. Uwielbiam :) Mam przyjemność zaprosić Ciebie na konkurs, no mojego bloga. Jak znajdziesz chwilkę, to wpadnij. Jest smacznie :)
Nigdy nie słyszałam o pieczeniu kapusty w ten sposób, jestem ciekawa jak smakuje ;)
Podoba mi się ,bo uwielbiam kapustne.
Noooo, tego to jeszcze nie jadlam… Zjem :-D