Brukselka z orzechami włoskimi
Lubicie brukselkę? To jedno z ulubionych warzyw moich dzieci, taka gotowana z bułką tartą, ale mi zachciało się czegoś innego i tak powstało to danie :
- 500 g brukselki
- 1 cebula
- garść orzechów włoskich
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- sól
Jeśli jest to konieczne brukselkę oczyścić i pokroić na wąskie paski.
Cebulę obrać i pokroić w pióra.
Na patelni rozgrzać olej z masłem, dodać warzywa i posiekane orzechy, lekko posolić. Wymieszać i poddusić.
Zaskakujące pyszne.
Ja wymieszałam sobie z kaszą pęczak. Zdecydowanie do powtórzenia.
Smacznego :)
Jest trochę zabawy z krojeniem, ale smak całkiem spoko, więc oceniam, że warto zrobić