Kotlety z kaszy jaglanej
Miałam zrobić co innego z kaszy jaglanej, ale weszłam do kuchni,a tam smutno patrzyła na mnie resztka ugotowanych ziemniaków. Cóż było robić. Trzeba było wykorzystać. Tak powstały te kotlety.
- 1 szkl (200 g ) kaszy jaglanej
- 350 g ziemniaków
- 1 cebula
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki kuminu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka curry
- sól
- olej do smażenia
Kaszę przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i ugotować.
Ziemniaki obrać i ugotować. Rozgnieść.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju.
Czosnek drobno pokroić.
Wszystko połączyć, doprawić.
Formować kotleciki. Smażyć na oleju.
Smaczne i na ciepło i na zimno.Można jeść same czy z różnymi sosami. Doprawiać wg własnych pomysłów. Dobra baza do wielu eksperymentów.
Smacznego :)