Naleśniki z warzywami
Dawno, dawno temu, a właściwie to nie tak znowu bardzo dawno, w pewnym pięknym miasteczku w przesympatycznej naleśnikarni, po raz pierwszy zjadłam takie oto naleśniki.
I zakochałam się.
Przepis nie jest pewnie dokładnie taki jak pierwowzór, ale te nalesniki są równie pyszne.
nadzienie :
- 1 szt ( 270 g )papryki ( u mnie pół żółtej i pół czerwonej )
- 3 szt (300 g ) marchewki
- 2 duże ( 300 g ) cebule
- 200 g śmietany kremówki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
dodatkowo :
- ziarna słonecznika
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, dodać do cebuli, posolić i zostawić na małym ogniu.
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki i dołożyć na patelnię. Przesmażyć.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, włożyć do reszty warzyw. Zalać śmietaną i dusić 10 – 15 minut. Lekko przestudzić.
Nakładać porcjami na naleśniki i zawijać.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Zawinięte naleśniki obsmażyć. Przed podaniem posypać słonecznikiem.
Nadzienie można też wykorzystać jako sos do makaronu.
Smacznego !
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
To najlepsze naleśniki ever. Są przepyszne i wegetariańskie do tego.
Gorąco polecam!
Zrobiłam naleśniki z warzywami, bardzo fajny smak. Naprawdę pyszne – wchodzą w moje danie popisowe :-D
Dziękuję!