Pasta z zielonej soczewicy

I kolejna pasta. Znowu z soczewicy, ale tym razem zielonej. Jekie to jest dobre!
- 1 szkl ( 250 g ) zielonej soczewicy
- 0,5 puszki mleka kokosowego (ja dałam całą ale pasta wyszła za rzadka)
- 2 łyżeczka garam masala
- 1 łyżeczka chilli
- 0,5 łyżeczki suszonego czosnku
- 0,5 łyżeczki soli
Soczewicę zalać 2 szklankami wody i zostawić do namoczenia na 30 minut. Gotować 25 – 30 minut. Dodać pozostałe składniki, zmiksować i gotowe.
Pasta wyszła dość rzadka, myślę, dlatego w składnikach podałam zmniejszoną ilość mleka kokosowego.
U mnie było z tymi bułkami .
Smacznego :)
Oho, to takie dla mnie :) Zdrowe i lekkie. Wypróbuję z pewnością :)
http://www.dziurawykociol.pl