Bułeczki z czerwoną cebulą i kozim serem
Szczerze muszę napisać, że bardzo lubię to połączenie. Kozi ser z czerwoną cebulą na pysznej mięciutkiej bułce to bardzo udane połączenie. Upieczcie koniecznie,nie będziecie żałować.
ciasto :
- 850 g mąki pszennej
- 400 g serka homogenizowanego
- 4 jajka
- 160 g miękkiego masła
- 30 g drożdży
- 2 łyżeczki soli
cebula :
- 4 czerwone cebule
- 2 łyżki oleju
- sól morska
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1,5 łyżki brązowego cukru
dodatkowo :
- kozi ser
Zaczynamy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki należy ze sobą wyrabiając gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ponieważ już kilka razy padło padło pytanie czy nie robię zaczynu: ja najczęściej nie robię i tak jest też w tym przypadku.
Obraną cebulę pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej i dodać do niego cebulę, wymieszać, lekko posolić. Smażyć aż cebula zmięknie. Dodać ocet balsamiczny oraz cukier i dokładnie wymieszać. Smażyć do zredukowania płynu.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części. Z każdego kawałka uformować kulę i rozwałkować ją. Na ciasto kłaść porcję cebuli, a na nią plaster sera.
Piec w 180 º C przez ok. 40 minut.
Smacznego :)
Chyba się skuszę. Walają się u mnie jakieś bezpańskie czerwone cebule :)
Koniecznie,są pyszne!
Wyglądają przeuroczo, chętnie się poczęstuję :)
Małgosiu częstuj się, smacznego :)
Agnieszka zapraszam do dodania przepisu do nowej akcji —> http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zdrowsza-drozdzowka :)
Ten niestety za stary, ale jak coś upiekęi będzie pasowało, doda z przyjemnością :)
pyszne połaczenie składników. :)
Bardzo udane,to prawda, dziękuję :)
Super buły! Z początku myślałam, że to zapiekane pieczarki :D.
Pieczarki też by mogły być :)
Bułeczki bardzo smakowicie wyglądają : )
Dziękuję :)
Agnieszko – tez bardzo lubię to połączenie smaków. Bułeczki wyszły Ci bardzo apetyczne :) pozdrawiam
Małgosiu, znaczy, że to po prostu dobre połączenie :)
ale bym zjadła taka buleczke ..pycha