Sałatka z pomidorów i pieczonej papryki

Stragany zapełniają się pełnymi smaku pomidorami.
Trzeba się najeść na zapas, bo jeszcze trochę i znów pozostaną tylko te bez smaku.
Inspiracje znalazłam tu i na moim stole gościła już nie raz.
To bardzo proste połączenie smaków jest o prostu wyjątkowe. Nie wyobrażam już sobie lata bez tej sałatki z pomidorów i pieczonej papryki.
- 1 kg pomidorów
- 3 papryki
- 0,5 słoiczka ( 30 g ) kaparów
- 2 szalotki
- oliwa do polania
Papryki upiec. Gorące przykryć i zostawić do ostygnięcia. Oczyścić i zdjąć skórę. Pokroić w dość dużą kostkę. Pomidory pokroić na mniejsze części. Ja specjalnie kupiłam małe pomidory i kroiłam na ćwiartki. Dodać drobno pokrojoną szalotkę i kapary. Polać oliwą i gotowe.
Opcjonalnie można posypać sałatkę grzankami. Ja kroje chleb, ten który akurat mam w domu. Polewam olejem i smażę na patelni.
Smacznego :)
Jaka ta sałatka jest piękna i kusząca kolorami :D