Morele, bezy, kajmak i bita śmietana

Morele, bezy, kajmak i bita śmietana
10/10 - (2 votes)

Morele, bezy, kajmak i bita śmietana, a do tego straszny upał, wiecie już co dzisiaj będzie?

tak, lody!

Bardzo proste.

Do ich zrobienia nie potrzeba maszyny do lodów.

Pysznie ochładzające przy upałach które teraz mamy.

A pysznie smakują niezależnie od pogody.

  • 400 g śmietany kremówki
  • 500 g moreli
  • 100 g kajmaku
  • 100 g bez

lody, morele, kajmak, bezy

Morele umyć, wyjąć pestki i zmiksować.

Śmietanę ubić.

Bezy pokruszyć.

Do ubitej śmietany dołożyć małymi porcjami kajmak, dodać bezy i zmiksowane morele, lekko wymieszać, tak, żeby nie powstała jednolita masa.

Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin.

 

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



1 thought on “Morele, bezy, kajmak i bita śmietana”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here