Morele, bezy, kajmak i bita śmietana

Morele, bezy, kajmak i bita śmietana, a do tego straszny upał, wiecie już co dzisiaj będzie?
tak, lody!
Bardzo proste.
Do ich zrobienia nie potrzeba maszyny do lodów.
Pysznie ochładzające przy upałach które teraz mamy.
A pysznie smakują niezależnie od pogody.
- 400 g śmietany kremówki
- 500 g moreli
- 100 g kajmaku
- 100 g bez
Morele umyć, wyjąć pestki i zmiksować.
Śmietanę ubić.
Bezy pokruszyć.
Do ubitej śmietany dołożyć małymi porcjami kajmak, dodać bezy i zmiksowane morele, lekko wymieszać, tak, żeby nie powstała jednolita masa.
Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
Obłędny deser! :)