Surówka z młodej kapusty
Już jest. Młoda kapusta, zielona i pyszna.
Nie można jednak zwlekać z jedzeniem jej, bo za chwilę zmieni sie w zwykłą, dostępną cały rok białą kapustę, która smakuje zupełnie inaczej.
Przez ten krótki okres czasu proponuję więc nie czekać, tylko od razu wypróbować ten przepis.
Surówka z młodej kapusty moim zdaniem jest jednym z najlepszych smaków lata.
Chociaż nie jest wyszukana to warto się z nią zaznajomić, bo jest po prostu pyszna.
- mała główka młodej kapusty
- pół pęczka koperku
- sok z połowy małej cytryny
- 1 łyżka oleju
- sól
Kapustę poszatkować.
Lekko posolić.
Posypać drobno pokrojonym koperkiem.
Skropić sokiem z cytryny, jeśli nie lubicie kwaśnych surówek można zmniejszyć jego ilość.
Polać olejem.
Wymieszać i gotowe.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
W prostocie siła. Po co wydziwiać jak w prosty sposób można mieć pyszną surówkę. To jest mój wiosenny numer jeden do obiadu.
Wspaniały dodatek do obiadu :)